top of page

Senčenje

Ustavite pridobivanje sončne toplote in bleščanja na preprost in neviden način, še preden le-ta pride do stekla. MicroLouvre® deluje neprekinjeno in tako, da sončno toploto in energijo razprši, hkrati pa ne zastira pogleda, dnevne svetlobe in prezračevanja. MicroLouvre® zagotavlja do 100% sence in do 100% blokira kopičenje toplote, kar vam prihrani več kot 68% stroškov za klimatsko napravo. Omogoča neoviran pogled ven in prekaša vse druge zunanje sisteme senčenja.

solar.jpg

Kaj je senčenje?

what is solar shading.jpg

Senčenje je metoda, s katero lahko v stavbi ublažimo sončno sevanje v obliki toplote in svetlobe. Medtem, ko sta naravna toplota in svetloba bistveni v večini stavb in ju sodobna arhitektura vedno bolj uporablja, obstajajo primeri, ko so ravni le-te lahko previsoke. To vodi do visokih temperatur in preveč svetlobe. Senčenje je splošen izraz za vrsto metod, ki se uporabljajo za zmanjšanje količine pridobivanja učinka sonca. Naša kovinska tkanina MicroLouvre® se zlahka prilega zunanji strani oken in tako zmanjša količino pridobivanja toplote in neposredne sončne svetlobe, hkrati pa omogoča jasen in neoviran pogled skozi okno.

Paneli za senčenje – načini vgradnje

Avtomatizirano navpično / pomikanje krila

automated vertical sash sliding.jpg

Vodoravno - drsni paneli

horizontal sliding screens.jpg

Lift In / Lift Out - pritrditev neposredno na steklo

lift in lift out.png

Preprost stranski ali zgornji tečaj

simple side snd top hinge.jpg

Statična pritrditev na okvir

static fix.png

Podnožje z notranjim prehodom

outrigger with internal walkway.jpg

Zakaj MicroLouvre®?

Izjemen nabor trajnostnih zelenih poverilnic

Omogoča 100% recikliranje

Kovinske tkanine in okvirji MicroLouvre® so 100% reciklirani in dokazano trajajo več kot 60 let.

90% recikliranje

Kovinske tkanine so izdelane iz več kot 90 % recikliranega odpadnega bakra.

68%  prihranka  OPK

Porabo klimatske naprave je mogoče zmanjšati za več kot 68 % in sistem prepoloviti.

Veliko kombiniranih prednosti senčenja z MicroLouvre®.

Senčenje z našim MicroLouvre® je brez konkurence, ekonomično in učinkovito.

Vse zasteklitve potrebujejo zaščito pred soncem. MicroLouvre® Koolshade® deluje drugače od tradicionalnih zunanjih in notranjih žaluzij, ki odbijajo, izkrivljajo in omejujejo pogled in svetlobo. Še pred steklom skoraj nevidno nevtralizira pridobivanje toplote sonca in bleščanja. MicroLouvre® deluje neprekinjeno in ves čas, odvaja toploto in energijo sonca v ozračje, hkrati pa omogoča popolno vidljivost, dnevno svetlobo in naravno prezračevanje.

MicroLouvre® je britansko podjetje, ki zagotavlja visokokakovostne sisteme senčenja za vse poslovne in stanovanjske zgradbe. Izdeluje res edinstveno in neprekosljivo kovinsko tkanino, ki nudi učinkovito zaščito pred soncem, ki ohranja notranjost poslovnih zgradb, javnih in zasebnih prostorov bistveno hladnejšo in tako zmanjšuje potrebo po prekomerni uporabi klimatskih naprav.

heat block and solar shading.jpg
Blokada segrevanja in senčenje

MicroLouvre® blokira do 100% pridobivanja toplote sonca in do 100% bleščanja.

uninterrupted vision....jpg
Neoviran pogled in uravnotežena dnevna svetloba

Naši sončni senčni zastori zagotavljajo neoviran pogled in dostop do naravne svetlobe, izboljšujejo toplotno, vizualno in okoljsko udobje uporabnikov zgradbe in imajo dokazano resnične psihološke in produktivne koristi.

ventilation.jpg
Prezračevanje

MicroLouvre® prepušča čisto, naravno dnevno svetlobo, hkrati pa vam omogoča enostavno odpiranje oken, tako da usmerjene lamele ustvarjajo laminarno kroženje zraka navzgor – dokazano se bori proti virusom in zatohlosti zraka.

energy saving.jpg
Varčevanje z energijo

MicroLouvre® je bil testiran in dokazano do 68% zmanjša potrebo po uporabi klimatske naprave in tako prihrani stroške električne energije ali pa močno zmanjša potrebo po klimatski napravi.

a1_a2 fire performance.jpg
Požarna klasifikacija A1/A2

MicroLouvre® je požarno ocenjen A1/A2, kar je zdaj zakonska zahteva za številne stanovanjske zgradbe.

hurricane proof.jpg
Odporen proti orkanskemu vetru

MicroLouvre® je preizkušen v odpornosti proti Stopnji 12 orkanske sile in Kategorije 2 orkanskega vetra.

easily outperforms solar glass.jpg
Z lahkoto prekaša zatemnjeno steklo

Z navadno prozorno dvojno zasteklitvijo MicroLouvre® poleti blokira toploto sonca bolje, popolno kakovostjo dnevne svetlobe in jasnim pogledom, kot katerokoli zatemnjeno steklo s 100 % toplotnim blokom (0,0 gtot).

durability.jpg
Vzdržljivost

Več kot 60 let delovanja brez vzdrževanja dokazuje zgradba okrožja Indianapolis City County, policijska postaja Peckham, Reserve Bank of Australia in številne druge aplikacije MicroLouvre® po vsem svetu.

solar shading.jpg

Kako deluje MicroLouvre®?

MicroLouvre® nevidno nevtralizira pridobivanje toplote sonca in bleščanja, še preden to pride do stekla. MicroLouvre® edinstveno deluje brez prestanka, saj zagotavlja dinamično g-vrednost (blokiranje toplote) tako, da nenehno odvaja toploto in energijo sonca v ozračje, kljub temu pa ne zastira pogleda, naravne dnevne svetlobe in naravnega prezračevanja; senčenje z našimi izdelki je ekonomično in učinkovito.

Galerija

gallery 1.jpg
gallery 2.jpg
gallery 3.jpg
gallery 4.jpg
gallery 5.jpg
gallary 6.jpg

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go-to font for titles, paragraphs & more.

Potrdila in certifikati

fraunhofer-vector-logo.png

Rezultati testiranja pri Fraunhoferju so MicroLouvre® potrdili kot najbolj celovito rešitev za toplotno in vizualno udobje v enem sistemu.

berkley lab.png

Laboratorij Berkeley je MicroLouvre® vključil v velik raziskovalni projekt za PG&E. Z MicroLouvre® so se dnevne obremenitve hlajenja ob sončnih dneh zmanjšale za 68 % v primerjavi z dvojnim, visoko zmogljivim zatemnjenim steklom z notranjim senčilom.

IFC.png

Skupina IFC je potrdila, da ima MicroLouvre® A1/A2-s1,d0: BS EN 13501 požarne stopnje, zaradi česar je eden redkih pasivnih in dinamičnih zunanjih sistemov za blokiranje pridobivanja toplote sonca, ki so skladni za uporabo na visokih stavbah.

BRE.png

Building Research Establishment (BRE) je MicroLouvre® zastore pod različnimi koti testiral v vetrovniku in dokazal, da so v vetru, ki presega 160 km/h, oziroma 46 m/s, neuničljivi.

ISO.jpg

Smartlouvre Technology Limited je ISO: 9001 2015 akreditirano podjetje za upravljanje kakovosti.

SimScale_official_logo.png

MicroLouvre® je bil obsežno modeliran z uporabo SimScale računalniške dinamike tekočin (CFD).

Certifikati testov

Prenesite in preberite vsa naša potrdila in certifikate.

product integration.jpg
Integracija produktov

Hazendal Wine Estate

Novo inštalacijo smo zaključili 24. marca 2021, v času največjega pridobivanja toplote sonca in v notranjosti je takoj prišlo do tako občutnega znižanja temperature, da klimatska naprava takrat sploh ni bila več potrebna.

Pogosta vprašanja o MicroLouvre®

Kakšno stalno vzdrževanje potrebujejo različni tipi senčnih sistemov? 

Dinamično senčenje po svoji naravi predstavlja največjo nevarnost okvar. Zamenjava ali popravilo gibljivih delov, motorjev in funkcij je lahko draga, garancije pa so običajno kratke in omejene.

Ročno senčenje prinaša povečano tveganje delovanja človeka in nepravilne uporabe, zlasti notranjih senčil.

Zastori MicroLouvre® so pritrjeni na fasado stavbe, okvir ali krilo okna, nosilce ali neposredno na steklo. So lahki, namesti pa se jih hitro in enostavno. Za vzdrževanje ali čiščenje oken jih ni trebno odstraniti. Steklo je mogoče očistiti skozi zastore (s preprostim pranjem pod pritiskom). Za tiste zgradbe, ki bolje ustrezajo uporabi premičnih/odstranljivih zastorov, ponujamo številne enostavne rešitve, vključno s preprostimi možnostmi dvig v/dvig ven ali zastori, nameščenimi v kanalih za položaj zdrs v/zdrs ven.

Ali dinamično senčenje deluje bolje kot ročna ali fiksna rešitev? 

Dinamično senčenje uporablja tehnologijo za avtomatizacijo in nadzor zunanjega in/ali notranjega senčenja s pomočjo inteligentnega sistema za nadzor zgradbe.

Ko se žaluzije po potrebi zaprejo (prekomerna svetloba ali bleščanje), uporabniki nimajo pogleda ven, v prostoru pa zato postane temno.

Ročno senčenje zahteva posredovanje uporabnika, kar lahko poveča tveganje poškodb sistema. Tako dinamično kot ročno senčenje sta zaradi svojih gibljivih delov podvržena okvaram in, v nekaterih primerih, okvaram motorjev.

Fiksne rešitve ne zahtevajo posega in običajno potrebujejo malo ali nič vzdrževanja. MicroLouvre® je bil zasnovan kot fiksni okenski zastor za senčenje, sestavljen iz mreže, narejene iz tanke bronaste zlitine, ki vsebuje 700 drobnih "bris soleil" žaluzij na tekoči meter mreže in ki v širino merijo samo 1,5 mm. Nameščen je na zunanji okvir vseh vrst oken, kar omogoča, da se toplota kopiči na površini kovine in se nato razprši navzven v okolje še preden doseže steklo.

Trpežna kovinska tkanina MicroLouvre® z mikro tankimi kovinskimi žaluzijami, tkana z natančnostjo, z žaluzijami, nagnjenimi pod kotom in razporejenimi tako, da zagotavlja optimalno svetlobo v prostor in vidnost ven, hkrati pa ščiti pred toploto sonca in bleščanjem.

Zakaj potrebujem sistem za senčenje, če imam zatemnjeno steklo ali okensko folijo? 

Tudi najnovejši napredek v tehnologiji zasteklitve ne bo blokiral vse toplote sonca, obenem pa bo zmanjšal raven dnevne svetlobe in pogleda ven.

Kakšen je torej odgovor? Kako blokirati sončno toploto, zagotoviti optimalno porazdelitev dnevne svetlobe, vidljivost iz prostora, zaščito pred bleščanjem IN imeti možnost prezračevanja?

 

Energijo sonca je potrebno ustaviti, preden zadane steklo. Ustavimo jo s kovinsko tkanino, z vtkanimi mikro tankimi žaluzijami, ki odvajajo sončno toploto in nevtralizirajo bleščanje, vendar ne blokirajo naravne dnevne svetlobe, naravnega prezračevanja ali pogleda.

Kako delujejo različni tipi senčenja? 

Energija sonca prodira skozi steklo in ogreva v zgradbi vse. Ker ne more uiti nazaj skozi steklo, se lahko toplota nabere do neznosnih temperatur. To je znano kot učinek tople grede.

Sistemi notranjih žaluzij le minimalno ščitijo prostor pred količino pridobivanja toplote. Toploto ujamejo in jo ponovno oddajo v prostor, znan tudi kot učinek radiatorja.

Zatemnjena stekla in okenske folije zmanjšajo veliko količino pridobivanja toplote, vendar blokirajo  svetlobo, puščajo stanovalce v temi in povečujejo potrebo po umetni razsvetljavi in porabi električne energije.

Zunanje senčenje je najučinkovitejša zaščita pred pridobivanjem toplote, saj preprečuje, da bi energija sonca dosegla steklo. Vendar zunanji sistemi žaluzij odsevajo sončno energijo, hkrati pa omogočajo, da toplota prehaja skozi steklo in s tem v prostor. Veliki sistemi žaluzij (Bris Soleil) delujejo tako, da odbijajo sončno svetlobo, vendar le v času največje svetlobe sonca.

MicroLouvre® deluje popolnoma drugače. Nevtralizira pridobivanje toplote sonca in bleščanja še preden doseže steklo, obenem pa deluje neprekinjeno kot toplotni izmenjevalec, ki razprši toploto in energijo  sonca v ozračje. Ne razprši dnevne svetlobe, zagotavlja vse prednosti, ne pa tudi negativnega vpliva prekomernega pridobivanja toplote in bleščanja. Žaluzije so mikro tanke in nagnjene tako, da zagotavljajo optimalno svetlobo v notranjosti in vidljivost ven, obenem pa ščitijo uporabnike stavbe pred toploto, bleščanjem in celo zunanjim pogledom; pod določenimi koti zagotavlja zasebnost.

Kako izbrati pravo senčilo?

Glavni dejavnik pri izbiri rešitve za vaše potrebe po senčenju je upoštevanje vaše stopnje pridobivanja toplote ali bleščanja. Če je vaše neudobje zaradi visoke temperature minimalno, lahko običajno težavo rešite z notranjimi žaluzijami ali okensko folijo. Če pa raje ohranite raven dnevne svetlobe in vidljivost ven in če je vaša težava s pridobivanjem toplote ali bleščanjem huda, boste morali razmisliti o rešitvi z namestitvijo zunanjega senčenja ali celo zamenjavo vašega tipa zasteklitve.

Če vas skrbi estetika ali mora biti strukturna obremenitev minimalna, mora biti vaša zunanja rešitev senčenja lahka in diskretna. Tende, veliki sistemi žaluzij in dinamični valjčni sistemi, tudi zaradi visokih stroškov, zato pogosto ne pridejo v poštev.

Zastori MicroLouvre®  so lahki, enostavni za namestitev in izboljšujejo estetiko zunanjosti. Prav tako omogočajo uporabniku, da še naprej uživa v pogledih ven, hkrati pa zagotavlja optimalno raven nefiltrirane dnevne svetlobe, pa tudi številne druge dodatne prednosti, kot sta prost pretok zraka in celo zaščita pred mrčesom.

bottom of page