top of page

Smartlouvre, edinstveno kovinsko tkanino MicroLouvre® za nadzor sonca in svetlobe, tke v ​​Združenem kraljestvu. Z njo ponuja arhitekturne in gradbene rešitve po vsem svetu.

Izumljena v Ameriki.

 

Produkt našega časa.

Dediščina podjetja SmartLouvre

Zgodba se začne v času, ko je Winston Churchill rekel 'Ko pride ura, se pokaže človek' in ko se je svet soočil z največjo grožnjo in izzivom. Še nikoli to ni bilo tako pomembno za vse nas kot danes, ko se zaradi podnebnih sprememb in globalnega segrevanja soočamo z največjo grožnjo našega planeta.

 

Ironično, ko je Churchill to govoril v Veliki Britaniji, je onstran Atlantika še en velik človek z resnično izjemno vizijo, legendarni ameriški arhitekt Frank Lloyd Wright, o našem izdelku rekel: »Nov gradbeni material je zelo redek. Ta gradbeni material je pomembnejši, kot se sploh lahko mislite. Ne samo okna, ampak celotne stene in dele stavb bi lahko zakrili in zaščitili pred vročimi sončnimi žarki.«

 

To je zapuščina, na kateri se je Smartlouvre odločil graditi v 21. stoletju.

 

'Ura' je zdaj, danes in jutri. Poslanstvo Smartlouvra je biti v ospredju boja proti podnebni in energetski krizi, s katero se vsi trenutno soočamo. V Avus Solutions smo zavezani natančno pokazati, kako pomemben je MicroLouvre® Koolshade® za ta boj.

Vizija

Osnovna dejavnost je dobava popolnoma edinstvenega, testiranega in preizkušenega visoko zmogljivega sistema za blokiranje toplote in zmanjšanja bleščanja, ki ustvarja boljša delovna in življenjska okolja za ljudi v poslovnih, javnih in stanovanjskih zgradbah, hkrati pa dramatično zmanjša tako tekoče stroške, kot tudi stroške strojne opreme klimatskih naprav.

 

V podjetju Avus Solutions smo zavezani zagotavljanju resnično trajnostnih in inovativnih rešitev, ki zmanjšujejo porabo energije, zagotavljajo dobro počutje stanovalcev in ohranjajo vrhunsko raven udobja.

Teorija za resnično 'mikro' žaluzijami

Izdelek je v poznih tridesetih letih 20. stoletja v Ameriki izumil in patentiral John Grebe, izjemen izumitelj pri podjetju Dow Chemicals. Prvič je bil v sodelovanju s korporacijo Borg-Warner izdelan v ZDA in tam kmalu postal vodilni zunanji sistem za senčenje.

Direktor SmartLouvre, Andrew (5. generacija proizvajalca senčil) je prodal svoje podjetje Coopers Fire, nikoli pa ni pozabil svojih korenin in je zato tkalske stroje za izdelek Koolshade, pripeljal v Združeno kraljestvo.

Zdaj je glavna zaveza trajnostni razvoj:

  • Bakreni bron, ki ga uporabljamo za tkanje tkanine MicroLouvre® Koolshade®, je več kot 90% narejen iz recikliranih bakrenih ostankov.

  • Uporabljen aluminij je iz 90 % recikliranih materialov.

  • Izdelek MicroLouvre® Koolshade® ima dokazano življenjsko dobo, ki več kot 60 let ne potrebuje vzdrževanja,.

  • Izdelek je pasiven in za učinkovito dinamično senčenje ne potrebuje električne energije.

  • Izdelek je možno 100 % reciklirati, za razliko od tkanin in komponent večine drugih sistemov za zaščito pred soncem, ki končajo na deponijah.

  • Nudimo vam različna področja senčenja, dnevne svetlobe, toplotnega, vizualnega in okoljskega udobja, požarne zaščite, zasebnosti in varnosti, onesnaževanja nočnega neba, razsvetljave proti bleščanju, prehoda svetlobe in celo zaščite pred insekti in pticami.

Skratka, ni drugega izdelka, ki bi bil tako vsestranski in učinkovit kot je MicroLouvre®.

 

Trdno verjamemo, da smo najbolj univerzalna in stroškovno učinkovita rešitev za velike težave, povzročene s prekomernimi zasteklitvami, prekomerno porabo energije, ter potratnega klimatiziranja in drage klimatske strojne opreme in zato lahko posledično bistveno spremenimo prihodnost našega planeta.

Avus Solutions je ekskluzivni dobavitelj MicroLouvre® kovinske tkanine in opreme za področje Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske.

Kontakt

Za več informacij nas kontaktirajte:

+386 40 504 441   |   info@avussolutions.com

  • Facebook - Black Circle
bottom of page